UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih ile Real Madrid, çeyrek final rövanş maçında karşılaştı.
Deplasmandaki ilk karşılaşmayı 2-1 kazanan Bayern Münih, Allianz Arena’da Arda Güler’in harika golüyle şok oldu.
Daha 35. saniyede Bayern Münih kalecisi Manuel Neuer’in takım arkadaşına verdiği pasta araya giren Arda Güler, ceza sahası dışından düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
Bayern, 6. dakikada Aleksandar Pavlovic ile eşitliği sağladı.
29’da Real Madrid’in kazandığı serbest atışta ceza sahası dışından kaleye müthiş bir şut yollayan Arda Güler, kaleci Neuer’i bir kez daha mağlup etmeyi başardı.
Real Madrid’in 10 kişi kalmasının ardından maçta kontrolü alan Alman ekibi, 89. dakikada Luis Diaz ve 90+4’de Michael Olise’nin golleriyle rakibini 4-3 yenerek adını yarı finale yazdırdı.
ARDA GÜLER’E KIRMIZI KART
Real Madridli oyuncular maçtan sonra gösterdiği kırmızı kart nedeniyle Sloven hakem Slavko Vincic’in etrafını sardı ve itirazlarda bulundu.
Çok sinirli olduğu görülen Arda Güler, bir şeyler söyledikten sonra direkt kırmızı kart gördü.
BAŞKAN SOYUNMA ODASINA İNDİ
Real Madridli futbolcular sinirli ve üzgün bir şekilde soyunma odasına gitti.
İSPANYOL BASININDA ARDA
İspanyol basını Arda Güler’in performansını manşetlerine taşıdı.
MARCA: Arda Güler’in sol ayağı altın. Asla unutamayacağı bir geceydi. Real Madrid oyuncusu ve dünya yıldızı olarak adını duyurduğu gece. Allianz Arena’da, her futbolcudan en iyi performans gerektiren bir maçta Arda Güler öne çıkarak iki muhteşem gol attı ve çok daha fazlasını yaptı.
İlk gol 34. saniyede, 35 metreden Neuer’in hatasını değerlendirerek geldi. İkincisi ise köşeye gönderilen bir serbest vuruştu. Ve sonra harika futbolu, Bayern’den çaldığı toplar, rakibin baskısı altında stoperlerin arasına girip topu çıkarma cesareti, ardından Vinicius, Bellingham ve Mbappe’ye pas dağıtma becerisi. Onun için fantastik bir gece.”