Başkentte sanat şöleni: ArtAnkara ziyaretçilerini bekliyor
ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, bu yıl 12’nci kez ATO Congresium’da kapılarını açtı. Yarın sona erecek fuarda, 100’ü aşkın galeri, müze ve eğitim kurumundan 1500’den fazla sanatçının eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Fuara bu yıl Galeri Soyut da 40 sanatçıyla katıldı. 1990 yılında Ankara’da Memet Subaşı tarafından kurulan galeri, açıldığı günden bu yana kentin sanat hayatında önemli bir yer edindi. İlk sergi mekânını Kızılay’da açan Galeri Soyut, zamanla geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.
SANAT RÜZGARI
Galeri, 2021 yılında Çayyolu’nda ikinci bir sergi alanını hizmete açtı. Üç kata yayılan bu yeni mekân, Onur Subaşı yönetiminde faaliyet gösteriyor. Çayyolu’ndaki galeri, düzenlenen sergiler ve projelerle Ankara sanat çevresinde öne çıkan adreslerden biri hâline geldi.

Galeri Soyut, resimden heykele uzanan geniş bir yelpazede üretim yapan sanatçılara yer veriyor.

Yağlıboya, akrilik ve suluboya resimlerin yanı sıra seramik, cam, metal ve mermer heykeller de galerinin sergilediği eserler arasında bulunuyor.

Fuarda Galeri Soyut standında yer alan bir heykeltıraş, yoğun ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Heykeltıraş, “Bu sene çok kalabalık, çok güzel, çok heyecanlı. Ustalarımız, hocalarımız, üstatlarımız, dans severler ve koleksiyonerler burada. Standımız oldukça büyük, geniş. Yaklaşık 30 sanatçı arkadaşımla buradayım. Ben de heykellerimle katıldım, ‘Likya’nın atları’ adlı seri heykel sergisi yapıyorum. Onlardan alti tanesi burada, izleyicilerimi bekliyorum” dedi.
-
Usta oyuncu Ferdi Atuner hayatını kaybetti
-
23 Nisan’da sinema coşkusu. Biletler 120 TL
-
Hukuk Devleti ve Gülistan Doku Davası
-
NASA’dan tarihi keşif. Mars’ta yaşamın yapı taşları bulundu
-
ABD’nin ele geçirdiği gemi yeni krizin fitilini ateşledi: Çin-İran hattında gizli sevkiyat iddiası
-
Traffic grubunun kurucularından Dave Mason hayatını kaybetti
