Ortadoğu’da barış mı geliyor? Trump’tan İran şartı kabul etti iddiası
ABD Başkanı Donald Trump, İran ve Lübnan ile yürütülen müzakerelere ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Trump, İran ile kapsamlı bir anlaşmaya çok yakın olduklarını belirterek, Tahran yönetiminin daha önce kabul etmediği bazı şartlara artık hazır olduğunu öne sürdü.
‘NÜKLEER ŞART KABUL EDİLDİ’ İDDİASI
Trump, “İran’ın nükleer silah sahibi olmamayı kabul ettiğini belirterek bugüne kadar zenginleştirdiği uranyumu teslim etmeye de razı olduğunu” iddia etti. ABD Başkanı, iki ülkenin pek çok başlıkta uzlaşmaya vardığını ve anlaşmanın tamamlanmasının an meselesi olduğunu söyledi.
“ANLAŞMA YOKSA SALDIRI VAR”
Trump, anlaşmanın gerçekleşmemesi durumunda çatışmaların yeniden başlayabileceği tehdidini yineleyerek, “İran’la süreç kusursuz şekilde ilerliyor ve yakın bir zamanda bitecek” ifadesini kullandı.
LÜBNAN VE HİZBULLAH AÇIKLAMASI
Planlanan ateşkesin Hizbullah’ı da kapsayacağını ve örgütün ateşkes kurallarına uyacağını düşündüğünü dile getiren Trump, “İsrail ve Hizbullah arasındaki ateşkes yürürlüğe girdi. Umarım Hizbullah bu önemli zamanda iyi davranır. İyi davranırlarsa bu onlar için iyi bir an olacak. Öldürmeler duracak. Sonunda barış olmalı” dedi. ABD Başkanı ayrıca bir ara Lübnan’ı ziyaret edebileceğini de sözlerine ekledi.
-
Devlet nasıl olmalı?
-
Arabasında parçalanmış ceset bulunmuştu. Ünlü şarkıcı D4vd tutuklandı
-
İngiltere’de Epstein krizi: Başbakan Starmer’ın istifası istendi
-
14 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş satranç tarihine geçti
-
Messi kulüp satın aldı
-
Papa’nın kardeşine bomba tehdidi
