Sakarya’da Demokrasi Meydanı-Kampüs hattında sefer yapan 26 numaralı belediye otobüsünde yaşanan olay, örnek bir dayanışmayı ortaya koydu. Seyir halindeki otobüste aniden rahatsızlanan bir yolcu için hem sağlık personeli hem de şoför seferber oldu.
Otobüste yolcu olarak bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi hemşiresi Vildan Karakaya, fenalaşan vatandaşa ilk müdahaleyi yaptı. Yolcunun durumunun ciddiyetini fark eden otobüs şoförü Onur Çelik ise vakit kaybetmeden güzergahını değiştirdi.
Şoför Çelik, otobüsü doğrudan hastaneye yönlendirerek sağlık ekiplerine hızlı ulaşım sağladı. Böylece rahatsızlanan vatandaş kısa sürede tedavi altına alındı.
BAŞKAN ALEMDAR’DAN TEŞEKKÜR
Yaşanan olay sonrası Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Alemdar paylaşımında, “Seyir halindeyken rahatsızlanan hemşehrimize ilk müdahaleyi yapan Tıp Merkezi çalışanımız Vildan Hanım’a, hiç düşünmeden rotasını hastaneye çeviren kaptanımız Onur’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar ise olay sonrası hem sağlık çalışanının hem de otobüs şoförünün soğukkanlı davranışını takdir etti.



“EYP avcısı” sahneye çıktı. Sistemi elektromanyetik dalgalarla yok ediyor
Kan donduran cinayette “köpek tasması” ve “2 gün” detayı
Okul saldırılarının ardından MEB’den yeni tedbir
Üniversite öğrenci affı geliyor. Disiplin cezaları ağırlaşıyor
MİT’ten ajan ağına operasyon: Yedi şüpheli tutuklandı
Bin 548 gün oldu: Ailesi sadece mezarı olsun istiyor
Küçükçekmece’de yıkımı yapılan bina çöktü



















